ЗА ВЪПРОСИ НЕ СЕ КОЛЕБАЙ

За връзка с нас : 0877 904378


        

Поддръжка на очилата

Всички слънчеви очила продавани в сайта на "tzais.bg" , са с доказан произход и одобрени от Европейската директива.

Подръжката на слънчевите очила е грижа на клиента и е специфична в зависимост от покритието на плаката.

Най-много грижи и внимание изискват моделите с филтър на Polaroid. Този филтър  изпълнява много важна роля и създава добър комфорт, но е силно чувствителен към солени разтвори в частност морската вода. Когато попадне солен разтвор върху тях и проникне между рамка и плаката,  солта прониква в течна форма от страни на лещите (ръбовете) където няма защитен слой.  В зависимост от степента на проникване, времето за разяждане на вътрешния слой е различно, но в крайна сметка краищата на плаката започват да побеляват , и този процес нараства прогресивно. Затова с тях трябва да се внимава много използвайки ги в близост до морето. Честа грешка е поставянето на очилата на главата при мокра коса, използвайки ги в качеството на " кариолка" при което разтворената сол лесно прониква странично на плаката. 

Дефекти  предизвикани от разяждане  на лещите от солени разтвори не се подържа от гаранцията

Друга важна особеност при тях е огледалния слой ( ако е наличен такъв).
При слънчеви очила с двойна защита (с допълнителен филтър на Polaroid) , огледалния слой е чувствителен и лесно може да се наруши при сухо почистване,  използване на каквито и да е препарати за очила и др. ,мокри кърпички, груби платове.
Такива лещи се почистват винаги с използване на процеса кондензация .
Всеки знае как се запотяване стъкло когато дишаме в голяма близост до него. По същия начин , с  топлия дъх от устата ни създаваме конденз върху плаката на очилата и след като се изпоти с леки въртеливи движения без натиск  използвайки специалната гидория в комплекта почистваме.
Кондензираната влага е най чистата, без никакви примеси , и по очилата не остават бели следи ( за разлика от водата, и всякакви препарати).

За всички останали слънчеви очила, които са с пълна UV защита,  но липсва филтъра на Polaroid  с огледален слой, почистването става най лесно и пълно с специален спрей, които нашият екип поставя в комплекта като подарък.  Ако той липсва , значи спрей е противопоказен  за съответните очила.

Рамките  на предлаганите от нас слънчеви очила са направени от подбрани материали кото не предизвикват  кожна алергия и не корозират. Въпреки това сме забелязали много редки  случаи на корозия на метала в тази част където се допира до слепоочието. Наблюденията ни са че това не зависи от количеството пот, а от нейната киселинност.

Пожелаваме ви приятно ползване на вашите слънчеви очила и нека светът погледнат през тях да бъде по добър и красив за вас.

Поздрави:  екипът на Tzais.bg

Сравнение на продукти